středa 9. května 2012

Jak nainstalovat vlastní SAP

K SAPu se člověk nedostane jen tak. Většinou je to spjato s jeho působením v nějaké organizaci, která SAP už používá nebo právě zavádí. Konzultanti dodavatelské firmy provedou potřebnou implementaci systému, což je většinou spojeno s už hodně otřepaným vtipem, že když firma přežije nasazení SAPu, přežije pak už vše:) .

Z důvodu použití transportního systému mezi vývojovým, testovacím a produkčním systémem není dobré ani jeden z nich používat pro vysloveně nezřízené pokusy.

Pro tyto případy je výhodné si postavit vlastní pokusný systém (SANDBOX), který je úplně nezávislý na ostatních. Pokusný systém si můžete zřídit i v případě, že nevlastníte žádnou licenci SAPu.

Na komunitní stránce http://www.sdn.sap.com/irj/scn/nw-downloads je k dispozici několik různých verzí SAP NetWeaver Application Server ABAP pro linux nebo windows v licenci 90 dní trial nebo developer edition (viz. licenční podmínky).


Nejjednodušší variantou je instalace pro Windows. Není problém instalovat na Win XP, pouze na začátku instalace je potřeba ignorovat varování, že nesplňujete systémové požadavky.

Podrobný tutoriál instalace třeba někdy příště - dnes uvádím video, které instalaci pěkně krok po kroku popisuje i s komentářem a není problém podle něj SAP nainstalovat (vyzkoušeno).


1 komentář:

  1. Perfektní blog, srozumitelně vysvětlené základy. Jen tak dál, chtělo by to další článek... :)

    OdpovědětVymazat